NORBIHO 12 ANEB KRKAVEC JE KOPEC 2019

Počasí desátému ročníku Norbiho 12 přálo a můj již šestý start na tomto otevíracím závodě sezóny se myslím rovněž vydařil. Na začátek jsem se pozdravil s pár kamarády, prohodil pár slov a šel se rozklusat. Chvilku jsem přemýšlel, že si nechám pod tričkem tílko, ale nakonec jsem šel úplně nalehko.

Start masy zhruba 130 závodníků do prudkého kopce vyžene tepovku hodně vysoko, po úvodním stoupání je však trať až pod Krkavec mírně z kopce, který je asi na třech místech přerušen krátkým stoupáním. Tady to chce šetřit síly a přitom se držet vepředu. Běžel jsem asi na 15. pozici a dobře viděl na Yamaguchiho i na Jirku Procházku, kterého jsem na krátkou chvíli i dohnal. Právě na těch krátkých stoupáních před Krkavcem jsem však cítil, že mám docela unavené a líné nohy, nejspíš následek úterního intervalového tréninku. S Jirkou a jedním mladíkem jsme chvilku běželi pohromadě, pak Jirka vyrazil dopředu a po chvilce jsem se i já pomalu odpoutal. V kopci na Krkavec mě předběhl Pery a ještě jeden lehkonohý běžec. Po vyběhnutí nahoru jsem byl docela zatuhlý a na krk mi dýchali další běžci.

Při dlouhém seběhu z Krkavce jsem držel pozici, ale byl to boj, běžci přede mnou byli k nedostižení a zezadu jsem cítil tlak. Dole pod Krkavcem je druhý docela dlouhý kopec a tam mě předběhli další dva běžci. Do cíle zbývala asi třetina trati, na které je ještě spousta krátkých houpáků nahoru a dolů. Moje umístění se už sice nezměnilo, ale stálo to hodně úsilí, občas jsem se otáčel a kontroloval své pronásledovatele a nutil se do pořádného tempa. Až v cíli jsem zjistil, že běžec za mnou byl Míra Štefl, který skončil čtvrtý v kategorii M40.

Celkově jsem doběhl na 19. místě a v kategorii M50 to bylo místo 3. Čas 53:08 je lepší než vloni, se svým výkonem jsem spokojen a na víc jsem v ten den zřejmě neměl. Snad mi tento závod pomůže k lepší přípravě na půlmaraton Plzeňského kraje. Musím ocenit parádní výkon Jirky Procházky, který mi svou loňskou porážku zde vrátil i s úroky. A pochválit zaslouží i oba mí chlapci za odběhnutí 1500 metrů, které jsem já sám kdysi na hodinách TV na základce tak nesnášel.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *