FORESTOVA ŠESTKA 2018

Tento závod poprvé pořádaný v roce 2014 si už našel své příznivce a hodně běžců z Plzeňska si ho pravidelně zapisuje do diáře. Letos přilákal na start asi 240 běžců! Pro Záluží to bude akce větší než Svatojakubská pouť v Ledcích. Jiří Cipra (ředitel) to dělá srdcem a dělá to dobře. Letos navíc pro všechny závody, které organizuje, nově otevřel i kategorii M50, čímž projevil úctu k stáří.

Po registraci jsem měl na rozklusání dost času a protože bylo hezky a potřeboval jsem uvolnit bolavé nohy, tak jsem při rozklusu naběhal asi 4,5 km. Přitom jsem potkal dva výrazné borce mé kategorie: Jiří Procházka ani Láďa Burda na startu nechyběli.

Start velkého počtu běžců se přes louku vtěsná na polní cestu a chvíli trvá, než se pro běh najde dost prostoru. I já jsem byl zpočátku uzamčen v pelotonu. Za můstkem přes potok to už bylo lepší, v kopci k trati jsem předběhl Láďu a až na rovině vedle trati dohnal a pomalu předběhl i Jirku. Snažil jsem se držet tempo a zároveň se šetřit na kopec, který je asi po 1,5 km běhu. S úsilím do kopce je rovněž třeba šetřit a nevystřílet si veškerou munici. Kupodivu jsem v kopci pár běžců předběhl a na jeho vrcholu jsem dokonce předběhl i běžícího ředitele závodu a zkontroloval, jestli mu kravata ladí k botkám. Po krátké rovince pak začíná pořádný sešup, ve kterém se to musí rozbalit, co to kyčle dovolí. Při běhu z kopce jsem měl před sebou dva mladíky a těch jsem se hodlal držet.

Kopec končí opět u železniční trati prudkou levou zatáčkou, kde znovu začnou krátké kopečky, zatáčky, moc pěkný single-track. Zde se mi podařilo mladíkům uviset a při výběhu z lesa se mi zdálo, že oba naopak zvolnili až moc. Neměl jsem zatím sílu jít dopředu, pod loukou navíc vedla jenom úzká pevná cestička. Počkal jsem si na širší cestu u chat, oba jsem je předběhl a vyrazil za červenou Perryho čepicí. Perryho jsem už na této trati porazil, ale teď si to vzít nenechal. Já jsem zároveň věděl, že za jeho zády si určitě dobíhám pro slušný čas a tak jsem se jenom zmohl na pár výkřiků ve stylu: „Běž Perry, běž, jsem ti v patách“. Doběhl jsem 3 vteřiny za ním, celkově na 10. místě v čase 24:07. Vítěz kategorie M40 doběhl 2 vteřiny za mnou a skvělá Teodora doběhla celkově čtvrtá. Letos podruhé jsem kategorii M50 vyhrál a se svým výkonem jsem byl moc spokojený.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *