MARATON PRAHA 2013

Tento závod plánovaný na 12. 5. měl být hlavním závodem celého roku a hodně mi na něm záleželo. Příprava ale nebyla ideální. Lednová bronchitida mě odstavila od běhání na 3 týdny. V únoru jsem naběhal 164km. Zajímavý byl březen, protože jsem ho skoro celý strávil v Irsku. Běhal jsem v městských parcích, po pěšině nedaleko dálnice, v obytných čtvrtích a intervalový trénink jsem dělal třeba na fotbalovém hřišti, nebo ve výběhu pro koně (prázdném). Naběhal jsem tam celkem 270km. Od 6. dubna jsem byl doma a dal 243km. Objem 680km ve třech měsících před maratonem není zrovna málo, ale ani moc. Důsledně jsem však odběhal všechny úterní intervalové běhy i nedělní dlouhé běhy.

60

Atmosféra pražského maratonu je skvělá a myslím, že jsem si ji dostatečně užil. Můj plán byl čas pod 3:45 a naděje na něco, co začíná dvěma trojkami. Začátek jsem tradičně přepálil, běželo se mi prostě krásně. Desítku jsem dal asi za 46 minut a půlmaraton pod 1:40 a to byla chyba. Od 25. kilometru jsem se trochu propadal a 5km dával za 26 až 28 minut. Od Těšnovského tunelu jsem se už vlekl a hodně mi pomohla podpora manželky, která chvilku klusala vedle mně.

61

Tenhle maraton jsem ale zvládl zaběhnout celý a můj čas měl málem těch trojek pět: 3:33:06!!! Celkové pořadí 1099. a v kategorii 150. místo. Opět jsem si pomyslel, že vzhledem k mému věku je tento maraton možná můj nejrychlejší v životě. Hodně jsem si oddechl a zbytek roku si užíval jak závodně, tak tréninkově.

62

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *