PILSEN TRAIL KRKAVEC 2016

Pilsen Trail je seriál tří závodů, které se běhají na Plzeňsku a je možné vybrat si z tratí podobných půlmaratonu až maratonu. Krkavec jsem běžel 2. 4., dva týdny po Norbiho 12. Vybral jsem si trať 23km dlouhou, kterou jsem z části znal z dob, kdy jsem víc jezdil na horském kole, než běhal. Běžet po zelené a žluté turistické značce kolem řeky Berounky je opravdu nádhera. Delší trať (42,5km) byla s tou kratší totožná, pak ale pokračovala na v názvu zmíněný Krkavec. Takže jsem vlastně běžel Pilsen Trail Krkavec, ale na Krkavec nedoběhl.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Start

Vyběhl jsem směle a rychle a už v prvním kopci na rozhlednu Chlum mě mladší borci předbíhali. Brzy jsem se ale usadil na své stabilní pozici v pelotonu a zhruba od 12. km jsem si běžel sám, přede mnou nikdo za mnou nikdo. Ke konci závodu jsem dobíhal běžce z dlouhé trati, kteří startovali o 90 minut dřív. Hlídal jsem si tempo a zpočátku běžel zadrženě. Ke konci jsem to mohl trochu rozbalit, ale chyběla motivace a bolely mě nohy.

24
Cíl

Doběhl jsem v čase 1:49 celkově na 9. místě. Borec přede mnou doběhl o 1’10“ dřív a borec za mnou o 2’35“ později. Kategorie v tomto závodě jsou rozdělené pouze do dvou, na muže do 40-ti let a veterány. Ve veteránech jsem tedy skončil na již tradičním 4. místě. Tento závod si určitě budu chtít zopakovat a možná se osmělím i na dlouhou trať, abych Pilsen Trail Krkavec běžel přes Krkavec.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *