JAK TO CELÉ ZAČALO

S pravidelným běháním jsem začal v červnu 2011. Potřeboval jsem zhubnout, protože jsem se dostal na ohromných 84kg. Jako biker jsem věděl, že hoďka na kole 3 x týdně nebude stačit, zato hoďka běhu, to je jiná…

Našel jsem si trasu v lesích za plotem domu dlouhou asi 9km a dával ji pomalým tempem 3 x týdně. Po třech týdnech a devíti bězích jsem se odvážil tu trasu v jednom běhu oběhnout DVAKRÁT. Zvládl jsem to a to mi dodalo sebedůvěru. Poohlédl jsem se po pěkném půlmaratonu v dohledné době a na vhodném místě a vybral si Barokomaraton v Plasích 17.9.2011. Podařilo se mi zblbnout menší partu v práci a ti se přihlásili taky.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

V měsíci červnu jsem naběhal asi 120km. Kámoš Vlk mi napsal pořádný trénink a já do toho začal bušit. Nerozumně jsem navýšil objemy z 30-ti na 60km týdně. Za červenec jsem naběhal neuvěřitelných 195km a to jsem poslední týden už hodně vypustil. Prvních 14 dní v srpnu jsem naběhal 101km a ozvala se achilovka… Mudr. Jacenko mi nařídil 3 týdny režim téměř ležícího pacienta. Začátkem září jsem opatrně znovu začal a po 50-ti km byla bolest zpět. Odjel jsem na dovču na Slovensko a dal noze klid. Po návratu dom jsem zkusil v lese asi 7km a zjistil, že když nebudu došlapovat na patu pravé nohy, tak běžet můžu. Parta z práce se pořád ptala: Poběžíš? Dva dny před závodem jsem se rozhodl, že poběžím a neudělal jsem dobře. Závod jsem doběhl, ale protrpěl. Další 2 týdny jsem měl klid a od 8. 10. pomalu začal klusat. V říjnu jsem naběhal 85km, v listopadu 95km. Začal jsem s pravidelným protahováním, občas přidával rotoped, posilovnu a kolo. Přihlásil jsem se na půlmaraton v Praze na březen 2012 a pustil se do zimní přípravy. V prosinci jsem dal 244km a za svůj první rok běhání uběhl celkem asi 910km.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *