TRÉNINK ČERVENEC – ZÁŘÍ 2019

Trénink ve třetím čtvrtletí byl o trochu lepší než v tom prvním a druhém. Naběhal jsem 1040 km (předtím 919 a 988 km). V červenci jsem i kvůli dovolené naběhal průměrných 330 km, v srpnu to bylo pěkných 379 km a horský maraton v Jeseníkách a v září 332 km a další horský maraton v nedalekém Slovinsku.

První týden v červenci jsem v pěti dnech odběhal šest tréninků a celkem to bylo 71 km. Byl v tom jeden trénink na 5 km v tempu 4‘18‘‘/km a jednou jsem běžel do/z práce. Druhý týden to už bylo pěkných 106 km a 8 tréninků v šesti dnech. Mezi dvěma běhy do/z práce jsem vsunul trénink tempa na 11 km, ale stačilo ti jenom na 4‘42‘‘/km. Třetí týden jsem 3 dny odběhal doma, v pátek jsme jeli na dovču do Itálie, a So a Ne jsem už pobíhal u jezera Lago di Garda. Celkem 67 km. Ve čtvrtém týdnu pokračovala dovolená, kde jsem naběhal jenom 59 km, ale dobře jsem si odpočinul.

První srpnové dny začali až koncem týdne, ve kterém jsem naběhal 91 km, ale 26 z nich ještě patří do července. Byl zde jeden IT trénink 3 × 3 km + 1 km, jeden trénink v tempu na 11 km a za So, Ne pěkných 40 km. První celý srpnový týden jsem běžel 3 krát do/z práce a na kvalitní trénink nezbylo sil. Odběhal jsem však 9 tréninků v šesti dnech a dalo to 100 km. Druhý srpnový týden jsem běžel jesenický maraton, a celkem naběhal asi 68 km. Po Jeseníkách jsme na pár dní odjeli k polskému Baltu a v tomto týdnu jsem běhal sice kratší tratě, ale denně. Celkem pěkných 85 km a dobrá regenerace. I v posledním týdnu prázdnin jsem naběhal dalších 85 km, včetně IT tréninku 3 × 3 km a tempa na 11 km 4‘36‘‘/km.

První týden v září jsem běhal jenom 4 dny, ale díky třem běhům do/z práce to bylo 83 km. Druhý týden byl přípravou na sobotní závod v Bovci a dohromady to dalo 75 km. Bovec mě hodně vyšťavil a další týden jsem dal jenom 65 km, dva výklusy odběhané kolem Jadranského moře ve městě Piran. Poslední týden tohoto čtvrtletí jsem završil šesti tréninky v šesti dnech a naběhal 85 km. Dva horské maratony v tomto čtvrtletí s tréninkem zamávali, ubylo pravidelných intervalových i tempových tréninků, ale snad to k něčemu bude. Ve ¾ roku jsem na objemu 2950 km a když to půjde dobře, tak bych se letos mohl dostat přes 4000 km.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *