TRÉNINK DUBEN – ČERVEN 2019

Trénink ve druhém čtvrtletí byl o něco lepší, než v tom prvním. Naběhal jsem 988 km (předtím 919 km) a zkusil zařadit nové kousky. V dubnu jsem naběhal 278 km a dal jeden závod v půlmaratonu, v květnu to bylo 325 km a horský maraton a v červnu to bylo 385 km. 

Duben začal v pondělí a já jsem v prvním dubnovém týdnu naběhal ve čtyřech trénincích pouhých 49 km. V úterý to sice byl intervalový trénink 2 × 5 km v tempu pod 4‘10‘‘/km, ale ve středu v noci jsem chytil nějaký moribundus a když mi už bylo líp, tak jsme si v sobotu dali rodinný výlet s Gymplem na cestách v Plasích. Ve druhém týdnu to bylo 64 km, 4 tréninky a závod v půlmaratonu v čase 1:27:46. Třetí týden jsem odběhal 7 tréninků a bylo z toho 87 km. V polovině měsíce jsem opustil sportovní hodinky Suunto a nasadil Garminy. Čtvrtý týden jsme s rodinou strávili víkend poblíž Hradce Králové na psí výstavě, a tak to bylo jenom 62 km v pěti trénincích, ale byl v tom intervalový trénink 3 × 2400 v tempu pod 4‘10‘‘/km.

Květen mi tréninkově začal 30. dubna, kdy jsem úterní intervalový trénink poprvé začal běhat v terénu s různým profilem a měkkým povrchem. Myslím, že tento nový prvek můj trénink obohatil. Na asi 16 km dlouhé trati jsem odběhal 3 × 3 km v tempu 4’20‘‘ – 4‘30‘‘/km. Ve čtvrtek jsem ještě přidal trénink speciálního tempa, což je u mě běh po rovině asi 11 km v tempu 4‘26‘‘/km a nedělní delší běh v terénu pod Krkavcem (asi 20 km a 2 hodiny). První týden vydal za 88 km v šesti trénincích. Druhý týden v květnu jsem naběhal 67 km v pěti trénincích, kde byl jenom 1 delší terénní běh. Třetí týden jsem dal jenom 53 km ve čtyřech trénincích (příprava na náročnou zkoušku ve škole). Byl tam ale intervalový trénink v terénu 3 × 3 km plus 1 km a to vše v tempu 4‘16‘‘ až 4‘21‘‘/km. Čtvrtý týden jsem běžel 3 krát a v sobotu závodil na Letkovské čtyřicítce na trati dlouhé 42 km, kde jsem skončil celkově pátý a třetí v kategorii v čase 4:02:47. Pátý týden jsem opět běžel 7 krát, v poklidném tempu a tratích 11 až 16 km a naběhal 89 km.

Dne 3. 6. 2019 jsem úspěšně zakončil studium na škole a s čistou hlavou se pustit do tréninku. První červnový týden to bylo 6 tréninků, z nich 1 IT 3 × 3 km plus 1 km a nedělní 20 km po kopcích. Druhý týden to bylo 93 km a v šesti dnech to bylo 7 tréninků. Zkusil jsem totiž běh do práce a zpět a to mi vydá na 2 × 11 km. Opět tam byl již standartní IT v terénu a v neděli jsem pro změnu dal 24 km po asfaltu. Třetí týden to bylo 6 tréninků v pěti dnech (jednou běh do práce), bez IT, s jedním delším během v kopcích a celkem 81 km. Čtvrtý týden jsem běhal taky jenom 5 dní, ale kvůli třem dnům, kdy jsem si doběhl Do a Z práce to opět bylo 7 tréninkových jednotek. Běhy do práce mi oživily trénink, ale trochu mi ubraly sil, které bych mohl dávat do kvalitních tréninků. Přesto cítím, že tyto dvoufázové tréninky, intervalové tréninky v lese a dvacky v kopcích pod Krkavcem dodávají mému tréninku novou šťávu. Od srpna mě každý měsíc čeká jeden maraton, tak se uvidí, jestli se z mléka udělala smetana.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *