NOČNÍK – ZÁLUŽÍ 2018

Vloni se tento závod běžel prvně jako Litický nočník v Liticích. Mně se na něj nepovedlo přihlásit, kapacita startujících byla omezena a já si vzpomněl už pozdě. Letos se Nočník běžel u nás v Záluží, a tak jsem si to nemohl nechat ujít. Závod provázela skvělá atmosféra a moc dobré zázemí v malém sále Zálužského kulturáku. Těšil jsem se ne jenom na noční běh lesem, ale byl jsem zvědav na systém biatlonového startování jednotlivých běžců s rozestupy.

Nejdřív startovaly holky od nejstarších po mladice a stejné schéma platilo i pro muže, všechny padesátníky jsem tedy měl před sebou. Jedinou chybičkou bylo, že časové odstupy alespoň 15 až 20 vteřin nebyly dodrženy. Prostě když byl na startu připraven další běžec, tak mohl na pokyn vyrazit. Během minuty takto odstartovalo až 10 běžců a na úzké trati se pak tvořily skupinky. Jinak to ale nemělo chybu a na trati dlouhé 5,5 km bylo dostatek adrenalinu jak ze samotného nočního běhu, tak i z neustálého předbíhání a vyhlížení dalších rozsvícených čelovek. Na posledním úseku tratě jsem však běžel sám a do tempa jsem se musel nutit.

V cíli jsem si vyslechl čas 22:48 a ředitel Jirka mi říká, že mě předběhla holka. Když jenom jedna, tak to je dobrý, říkám na to, ale pomyslel jsem si, že jestli myslí Teodoru, tak z mužů nebudu jediný, koho předběhla. Ve skutečnosti skončila Tea celkově druhá. Já jsem doběhl celkově 4. a kategorii M50 vyhrál. V cíli nechybělo dobré pivo ani rum do čaje, za mě, moc dobrý závod!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *