NORBIHO 12 ANEB KRKAVEC JE KOPEC 2017

Letos jsem běžel Norbiho dvanáctku již po čtvrté. Tento závod si oblíbilo hodně běžců napříč všemi výkonnostními úrovněmi a každoročně zde startuje kole 140 běžců a běžkyň. Já to beru jako malý test výkonnostní úrovně po zimní objemové přípravě.

Na startu jsem zdravil známé tváře, rozklusal jsem se a zkontroloval tradičně skvělé značení tratě. Nesměla chybět ani fotka s mými malými běžci. Do chladného počasí jsem se nabalil asi až moc, ale to jsem měl zjistit až na trati.

Po startu jsem se snažil držet zpátky a nenechat všechno na prvních kopečcích. Celkem to šlo a dost dlouho jsem se držel asi na 12-té pozici. Navíc jsem měl na dohled mého největšího soupeře Nobuyuki Yamaguchiho. Takhle jsem doběhl až pod kopec Krkavec, asi na pátém kilometru, a tam mě už tradičně vzali asi tři mladší běžci, mezi nimi i jedna holka. Za touto skupinkou jsem visel ve vzdálenosti asi 50 metrů dalších pět kilometrů a ztratil je až před cílem. Z Krkavce dolů jsem ještě slyšel, že mám za zády dalšího borce, který by chtěl dopředu, ale v dalším kopečku jsem ho však setřásl.

Ke konci závodu jsem se trochu díval i na čas, protože jsem doufal, že překonám loňských 51:24. Poslední dva kilometry jsem ale trochu polevil, jednak proto, že za mnou nebyl v dohledu nikdo a skupinka přede mnou si držela tempo, kterému šlo jen těžko konkurovat. Doběh do cíle jsem si užíval, chlapci mi ohlásili 15. místo. Čas byl 51:19, takže další zlepšení, i když jenom o pět vteřin. V kategorii M50 to bylo (za Nobuyukim) druhé místo.

Celkově jsem velmi spokojen. Bednu jsem tajně očekával, jsem letos prvně v kategorii M50 a vypadá to na podobnou formu jako vloni v M40. Škoda jen, že i Nobuyuki je taky ročník 1967, a že se nenarodil o pár měsíců později. Hold se budu muset smířit s tím, že když bude na startu on, na vítězství jen těžko dosáhnu. Ukazuje se ale, že v tréninku jsem na dobré cestě. Taky mi dost pomohla znalost tratě a vědomí, že po seběhu z Krkavce je třeba ještě pár kopečků očekávat a morálně se na ně připravit. Kdybych letos v závěru tratě měl někoho za patami, nebo před nosem, asi bych se vybičoval k lepšímu času, ale aspoň bude příští rok větší prostor pro zlepšení.

Ještě časy posledních ročníků: 2014 – 53:32, 2015 – 52:02, 2016 – 51:24, 2017 – 51:19.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *