TRÉNINK 2016 DO MARATONU PRAZE

Trénink do květnového maratonu probíhal ještě v režii trenéra Pavla Nováka. Pořád to bylo hodně pestré a taky dost náročné. V únoru přibyly prvky jarního posilování jako například výběhy kopců 20 krát 150m, nebo 5 krát 1km. Od poloviny února do konce března byl trénink hodně výživný. K tomu jsem si koupil nové boty Altra Paradigm, které mají nulový drop a běh v nich hodně připomíná bosoběh. Dne 13. 2. jsem si dal místní maraton okolo Boleváku, 19. 3. Norbiho 12km a 2. 4. Pilsen trail 23km. Nevím, jestli to byl ten náročný trénink v kopcích, nové boty, ve kterých jsem si dal několik rychlých tréninků, nebo kopcovité závody, ale začaly mě pobolívat hamstringy v horní části pod zadkem. Při pomalých bězích to nevadilo, ale když jsem zabral, cítil jsem to.

V lednu jsem uběhl 396km, v únoru 256km a v březnu 326km. V dubnu jsem trénoval dál a 16. 4. jsem se zúčastnil i horského soustředění na Kvildě, kde jsem za 6 dní naběhal asi 120km. V dubnu jsem naběhal 353km a od začátku roku do maratonu, který se běžel 8. 5., to bylo celkem 1435km. Pavel to u mě viděl na čas maratonu kolem 3:07.

Parta ze soustředění na Kvildě.
Parta ze soustředění na Kvildě.

Trénink Pavla Nováka byl skvělý. Byl však hodně náročný a vyžadoval plnou regeneraci. Chtělo to víc fyzioterapie, víc sauny, nějaké perličkové koupele, hodně strečinku, automasáž, dobré jídlo a spánek. Pavel mě do regeneračních věcí často pobízel, ale já byl rád, že jsem třeba odložil přípravu dřeva na zimu na období po maratonu. Sprchoval jsem si svaly střídavě teplou a studenou vodou a mazal se kostivalem. Celou dobu naší spolupráce jsem se na Pavlův rozpis tréninků těšil a plnil ho téměř do puntíku. Myslím, že jsem byl určitě poctivější a víc zavázán, než kdybych si to trénování platil. Ke konci jsem už ale byl hodně vyšťaven a těšil jsem se zas na tu volnost, kdy až při zavazování bot budu přemýšlet, kam poběžím. Potřeboval jsem ubrat a zotavit se. Přesto Pavlovi Novákovi patří můj velký dík! Pro všechny zájemce o služby trenéra pro bližší informace navštivte jeho web.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *