BAROKOMARATON 2015

Můj oblíbený závod a maratonská trať. Poctivá příprava v horkém létě. Za červenec a srpen jsem naběhal skoro 540km ve 46-ti trénincích a 16 z nich bylo brzo ráno nalačno. Přípravu jsem si nenechal narušit žádným závodem.

Na startu jsem se cítil jako doma. Věděl jsem, že jsem ve své vrcholné formě. Čas 4:08 z roku 2012 určitě překonám a na čas 3:19 ze silničního maratonu v Košicích v těchto kopcích kolem Plas nemám. Nešlo tedy o nic, jenom si to pořádně užít a podat ten nejlepší výkon.

29

Začátek byl, jako obvykle, dost svižný. Po rozdělení trati na maratonskou a půlmaratonskou (asi 7.km) mi přední skupinka utekla a za mnou dlouho nic. Ptal jsem se lidí na občerstvovačkách, kolik běžců je přede mnou, ale informace se lišily. Úplně sám jsem běžel minimálně takových 15km a to ubere na motivaci. Na 20.km jsem měl čas 1:32:22. Někdy kolem 30.km mě předběhli 3 borci a pak ještě jeden. Na 35.km jsem si cvaknul mezičas, abych si to finále změřil: 2:56:40. Naštěstí jsou poslední kilometry z kopce, tak se mi podařilo udržet solidní tempo.

30

Cílový čas byl 3:27:23, celkem 17. místo a 7. místo v kategorii. Myslím, že kdybych běžel silniční rovinatý maraton, mohl jsem zaběhnout čas kolem 3:15. Po tomhle závodě jsem si uvědomil, že v mém běhu jsou další pokroky docela dobře možné.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *